mapKako do nas
Zemljevid

mapSmučišče

 

 

Praznovanje 60. letnice

Praznovanje 60. letnice Koča in vlečnica Trotovnik

Vsako društvo svoj obstoj ter dolgoletno delovanje doživlja in proslavlja na svoj način. Mi smo na vseh 60 let delovanja zelo ponosni.

Še najbolj pa smo ponosni na vse svoje ustanovne člane, na vse Vas, ki ste aktivno z nami že od samega začetka, na vse Vas, ki nam kakorkoli pomagate uresničevati vsakoletne cilje. Ob tej priložnosti vsem Vam in tistim, ki nas šele spoznavate, s to spletno stranjo predstavljamo pomembnejše utrinke iz naše zgodovine ter svetle utrinke trenutnega delovanja Smučarskega društva Kum Dobovec. Upamo, da bomo v Vas prebudili lepe spomine z mislijo na skupno, športa polno prihodnost.

S tem se Vam na svoj način zahvaljujemo za VSE.

V času naravne snežne odeje je v bližini smučišča urejena tekaška proga v dolžini 3 km in prelepim pogledom na okoliško hribovje in gorovje.

Obratovanje gostišča

Ponedeljek

ZAPRTO

Torek - Četrtek

15 - 22

Petek - Nedelja

11 - 22

Obratovanje

Ponedeljek

ZAPRTO

Torek - Petek

od 13.00 do 16.30

Sobota - Nedelja

od 9.00 do 16.30

Smučarsko društvo

Smučarsko društvo Kum - Dobovec je bilo ustanovljeno 11. septembra 1949. Smučišče Trotovnik leži na severni strani pobočja, ki se vzpenja proti vrhu Kuma. Nadmorska višina znaša med 700 m in 820 m. Na smučišču sta dve vlečnici Ciciban in Trotovnik. Smučarska proga ob vlečnici Ciciban je položna, lahka proga, primerna predvsem za začetnike, z vlečnico Trotovnik pa je dosegljiva zahtevnejša proga, katere iztek se nadaljuje po lažji progi. Smučišče je primerno za začetnike in tudi zahtevnejše smučarje z izpopolnjenim znanjem smučanja.

smucar