mapKako do nas
Zemljevid

mapSmučišče

 

 

Smučarsko društvo Kum - Dobovec

Smučajmo doma. 

 

Smučišče Trotovnik leži na severni strani pobočja, ki se vzpenja proti vrhu Kuma. Nadmorska višina znaša med 700 m in 820 m. Dostop do smučišča je po asfaltirani cesti, cca. 5 km iz Trbovelj, oziroma od odcepa desno na semaforju v kolikor prihajate iz smeri Litija - Zagorje. Prav tako je po sodobno urejeni cesti dostop iz smeri Radeče – Čimerno - Župa -Trotovnik.

Na smučišču sta dve vlečnici Ciciban in Trotovnik. Smučarska proga ob vlečnici Ciciban je položna, lahka proga, primerna predvsem za začetnike, z vlečnico Trotovnik pa je dosegljiva zahtevnejša proga, katere iztek se nadaljuje po lažji progi. Kapaciteta smučišča znaša cca. 800 oseb na uro. Smučišče je primerno za začetnike in tudi zahtevnejše smučarje z izpopolnjenim znanjem smučanja.

 

(1) Proga CICIBAN Dolžina: 200 m Kapaciteta: 300 smučarjev na uro

(2) Proga TROTOVNIK Dolžina: 330 m Kapaciteta: 650 smučarjev na uro

 

Ob smučišču je smučarska koča - gostišče. V sklopu objekta je tudi fitnes, balinišče in klubski prostori. 

progeproge

Obratovanje smučišča

Ponedeljek, ZAPRTO

Torek - Petek, 13 - 16:30

Sobota - Nedelja, 9 - 16:30

Cenik vozovnic

ODRASLI

Celodnevna - 10 €       Poldnevna - 8 €

 

OTROCI

Celodnevna - 8 €       Poldnevna - 6 €

 

Člani društva imajo 1€ cenejši nakup kart.

Gostišče

Ponedeljek

ZAPRTO

Torek - Četrtek

od 15.00 do 22.00

Petek - Nedelja

od 11.00 do 22.00

Smučarsko društvo

Smučarsko društvo Kum - Dobovec je bilo ustanovljeno 11. septembra 1949. Smučišče Trotovnik leži na severni strani pobočja, ki se vzpenja proti vrhu Kuma. Nadmorska višina znaša med 700 m in 820 m. Na smučišču sta dve vlečnici Ciciban in Trotovnik. Smučarska proga ob vlečnici Ciciban je položna, lahka proga, primerna predvsem za začetnike, z vlečnico Trotovnik pa je dosegljiva zahtevnejša proga, katere iztek se nadaljuje po lažji progi. Smučišče je primerno za začetnike in tudi zahtevnejše smučarje z izpopolnjenim znanjem smučanja.

smucar